26 Janar 2015 - Ambasada PINK / LGBT Pro, Shtëpia e të Drejtave të Njeriut në Shqipëri dhe Open Mind Spectrum Albania, grupi organizator i Tirana Pride, vendosën sot që Marshimi i 2-të i Krenarisë do të zhvillohet në datën 11 qershor.

Ndërkohë është vendosur, që në datën 17 Maj 2015, Ditën Ndërkombëtare kundër...

9 Dhjetor 2014 – Përfaqësues të Ambasadës PINK prezantuan tematikën LGBT në një trajnim me të njëjtën temë për stafin e Korpusit të Paqes në Shqipëri. Ky i fundit është një shërbim ndërkombëtar i Shteteve të Bashkuara të Amerikës i cili dërgon vullnetarë në çdo vend të botës, për të ofruar ndihmën dhe mbështetjen e tyre, prezantuar kulturën amerikane dhe njohur më mire kulturat dhe traditat e...

Dy vitet e fundit kanë qenë një periudhë tejet intensive për Ambasadën PINK dhe për lëvizjën LGBTI në Shqipëri. Brenda një kohe të shkurtër u realizuan të parat aktivitete publike në mjedise të hapura të tilla si Festivali i Diversitetit apo Parada e Krenarisë, e cila u zhvillua për herë të parë në 17 Maj 2014. Nën-komisioni për të Drejtat e Njeriut në Parlamentin e Shqipërisë mbajti të parën...

Personazhet që kanë mbështetur publikisht kauzën LGBT

Për vitin 2014, PINK / LGBT Pro në konsultim me komunitetin LGBTI dhe persona që punojnë për këtë kauzë në vendin tonë kanë vendosur të prezantojnë një listë me personazhe publikë dhe jo publikë të cilët përmes punës së tyre, profesioneve që ushtrojnë, aktivizmit dhe angazhimit kanë dhënë një...

Personat LGBT raportojnë diskriminim dhe dhunë në familje, punë dhe mjedise të tjera

15 Janar 2015 – Ambasada PINK / LGBT Pro bën sot publik Raportin Vjetor të Shkeljeve të të Drejtave të personave LGBT. Raporti përmban denoncimet dhe ankesat e anëtarëve të komunitetit drejtuar organizatës, rastet e fjalimeve dhe ato të diskriminimit në media dhe për...

12 Dhjetor 2014 – Ambasada PINK / LGBT Pro Shqipëri në bashkëpunim me Bashkinë Shkodër dhe Qendrën e Informimit të Bashkimit Europian në Shkodër hapën në mjediset e kësaj të fundit ekspozitën “Shija e Lirisë”, e para me tematikë LGBTI në zonën më të madhe urbane të veriut.

Duke marrë frymëzimin nga tema ndërkombëtare e këtij IDAHOT (Ditës Ndërkombëtare kundër Homofobisë dhe Transfobisë...

Tiranë, 2 Dhjetor 2014 - Ambasada PINK/LGBT Pro Shqipëri mori pjesë dhe prezantoi një sërë rekomandimesh, në seancën dëgjimore të organizuar nga Nënkomisioni parlamentar për të Drejtat e Njeriut, mbi raportin e veçantë të Avokatit të Popullit “Për të drejtat e personave LGBT”. Të pranishëm në këtë diskutim, i pari i këtij lloji në Parlamentin Shqiptar, ishin përfaqësues të shoqërisë civile,...

21 Nëntor 2014 – Ambasada PINK / LGBT Pro Shqipëri ndoqi me vëmendje dhe mori pjesë në diskutimet e zhvilluara ditën e sotme në konferencën rajonale “Të drejtat themelore, mos-diskriminimi dhe mbrojtja e grupeve vulnerabël, përfshi personat LGBT” mbajtur sot në Tiranë me organizim të Parlamentit Europian, Presidencës Italiane të Këshilit të Bashkimit Europian dhe Komisionit Europian.

...

26 Janar 2015 - Ambasada PINK / LGBT Pro, Shtëpia e të Drejtave të Njeriut në Shqipëri dhe Open Mind Spectrum Albania, grupi organizator i Tirana Pride, vendosën sot që Marshimi...
9 Dhjetor 2014 – Përfaqësues të Ambasadës PINK prezantuan tematikën LGBT në një trajnim me të njëjtën temë për stafin e Korpusit të Paqes në Shqipëri. Ky i fundit është një...
Dy vitet e fundit kanë qenë një periudhë tejet intensive për Ambasadën PINK dhe për lëvizjën LGBTI në Shqipëri. Brenda një kohe të shkurtër u realizuan të parat aktivitete...
Personazhet që kanë mbështetur publikisht kauzën LGBT Për vitin 2014, PINK / LGBT Pro në konsultim me komunitetin LGBTI dhe persona që punojnë për këtë kauzë në vendin tonë kanë...
Personat LGBT raportojnë diskriminim dhe dhunë në familje, punë dhe mjedise të tjera 15 Janar 2015 – Ambasada PINK / LGBT Pro bën sot publik Raportin Vjetor të Shkeljeve të të...
12 Dhjetor 2014 – Ambasada PINK / LGBT Pro Shqipëri në bashkëpunim me Bashkinë Shkodër dhe Qendrën e Informimit të Bashkimit Europian në Shkodër hapën në mjediset e kësaj të...
Tiranë, 2 Dhjetor 2014 - Ambasada PINK/LGBT Pro Shqipëri mori pjesë dhe prezantoi një sërë rekomandimesh, në seancën dëgjimore të organizuar nga Nënkomisioni parlamentar për të...
21 Nëntor 2014 – Ambasada PINK / LGBT Pro Shqipëri ndoqi me vëmendje dhe mori pjesë në diskutimet e zhvilluara ditën e sotme në konferencën rajonale “Të drejtat themelore, mos-...

Pages