Lajme

Arratisen nga homofobia e vendeve të tyre, por e gjejnë shpesh këtu në komunitet apo familje.  Bashkimi me partnerin është një vështirësi e madhe Biseduam për këtë me George Dell'Amico, referenti kombëtar për emigracionin i Arcigay Romë, 30 qershor 2011 - Flitet shumë rrallë për emigrantët homoseksualë. Një pakicë brenda pakicës, burra dhe gra që...
Shkrim nga Jenny Soffel – Associated Press, dt. 27 Qershor 2011 Stockholm (AP) – Në kopshtin “Egalia”, stafi shmang përdorimin e fjalëve si “e tij”, “e saj” dhe u drejtohet 33 fëmijëve si “shokë” në vend të vajza dhe djem. Nga vendi dhe ngjyra e lodrave deri te zgjedhja e librave, çdo detaj është planifikuar me kujdes për tu siguruar që fëmijët...
Gjenevë, 17 Qeshor 2011 - Në një arritje novatore për respektimin e parimeve të Deklaratës Universale për të Drejtat e Njeriut (UDHR), Këshilli mbi të Drejtat e Njeriut të Kombeve të Bashkuara ka hartuar një rezolutë mbi shkeljet e të drejtave në bazë të orientimit seksual dhe identitetit gjinor(L.9/Rev.1). Rezoluta, e prezantuar nga Afrika e...
ATHENS PRIDE – 2011 SATURDAY JUNE 4 KLAFTHMONOS SQUARE KISS ME EVERYWHEREwww.athenspride.eu PINK Embassy / LGBT PRO Albania, një grup që punon për promovimin dhe mbrojtjen e të drejtave të komunitetit LGBT, ka kënaqësinë të njoftojë se është organizata e parë shqiptare që dërgon një delegacion prej 25 anëtarësh e mbështetësish të...
Shtëpia e Bardhë Zyra e Sekretares së Shtypit  Për Lëshim të Menjëhershëm  31 Maj, NJOFTIM PRESIDENCIAL—MUAJI I KRENARISË PËR PERSONAT LESBIKE, HOMOSEKSUALË, BISEKSUALË NGA PRESIDENTI I SHTETEVE TË BASHKUARA TË AMERIKES. Historia e komunitetit Lesbik, Homoseksual, Biseksual dhe Transeksual (LGBT) është historia e baballarëve dhe djemve tanë,...
Nga Etleva Bisha Botuar ne Gazeten Shqip Politikanët tanë kanë dështuar më shumë se një herë në përmbushjen e atyre funksioneve që ata i mbajnë për shkak të angazhimit të tyre politik. Kanë dështuar sa herë kanë shkuar te zgjedhësit në fushata elektorale e u kanë premtuar ndryshime edhe deri te detaji i jetës së tyre, por kur kanë marrë...
17 MAJ 2011 DITA NDËRKOMBËTARE KUNDËR HOMOFOBISË "Unë dashuroj si gjithë të tjerër!" 15 vjet më parë, Shqipëria dekriminalizoi marrëdhëniet homoseksuale. 15 vjet më vonë, vendi ynë, ka bërë një serë përparimesh në drejtim të respektimit të të drejtave të komunitetit LGBT. Një serë organizatash mbrojnë të drejtat e komunitetit, Komisioneri për...
Anxhela, një prej transgjinoreve më të guximshme në Shqipëri dhe e njohur nga publiku edhe për shkak të daljeve të saj mediatike festoi ditëlindjen në ambientet e Ambasadës PINK ku asnjë prej familjarëve të saj nuk ishte i pranishëm. Anxhela mbushi 27 vjec dhe të vetmit që e uruan dhe i dhuruan dhurata të ndryshme ishin aktivistët e Ambasadës...
Në këtë intervistë për Divers, Vladimir Luxuria u jep këtë mesazh aktivistëve dhe komunitetit LGBT në Shqipëri: “Forcë dhe kurajo, jeni partizanët e lirisë! Mos u demoralizoni, sa më e errët është nata aq më afër është agimi i një epoke të re” *INTERVISTOI ERJON TELA Eshtë mashkull apo femër? Kjo pyetje krejtësisht e pavend nuk e ndaloi dot...
27 Shkurt 2012 Njoftim për Shtyp  Ditën e shtunë, ndërkohë që një pjesë e stafit të Ambasadës PINK ishin duke dhënë leksion pranë Fakultetit të Shkencave Sociale, një grup vajzash dhe djemsh të komunitetit, me organizimin e PINK u nisën për një ekskursion në malin e Dajtit. Ditës së mrekullueshme me diell, djemtë dhe vajzat e grupit i shtuan edhe...
Ambasada PINK / LGBT Pro Shqipëri çeli sot pranë Galerisë “Kledio” ekzpozitën e fotografive dhe imazheve “Politika e Shpirtit dhe e Trupit”, një koleksion fotografish, posterash, videosh sensibilizuese dhe instalacionesh nga tre vite punë të organizatës në përpjekjet e saj për të rritur ndërgjegjësimin publik mbi të drejtat LGBT. Kjo ekspozitë, e...
1.1 Abstrakt Qendra e Emergjencave “Strehëza LGBT” funksionon që prej muajit Dhjetor 2011, si e para qendër pritjeje për personat LGBT të ndodhur në momente të vështira jetësore. Ajo është realizuar nga Ambasada PINK/LGBT Pro Shqipëri falë mbështetjes së Planet Romeo Foundation/Hollandë. Për menaxhimin, mirëmbajtjen, rregullat e jetesës në këtë...
Në deklaratën për shtyp publikuar sot pasdite BE kërkon nga Kuvendi t’i alokojë sa më shumë fonde Komisionerit për Mbrojtjen nga Diskriminimi për të garantuar kështu zbatimin e plotë të këtij ligji Delegacioni i Bashkimi Evropian në Tiranë u shpreh sot pasdite shumë i shqetësuar për faktin që Kuvendi i Shqipërisë nuk ka zgjedhur akoma Avokatin e...
Në ditën ndërkombëtare kundër HIV/AIDS, nënkryetari i Komisionit për Punën, Çështjet Sociale dhe Shëndetësinë, z.Tritan Shehu u shpreh para anëtarëve të komisionit dhe medias se “homoseksualiteti duhet trajtuar si nga ana mjekësore për çështje hormonale, ashtu edhe nga ana psikologjike”. Për këtë deklaratë, e cila mbeti pothuajse në hije ditën...
1. PARANDALO DISKRIMINIMIN! Diskriminimi dhe paragjykimi mbetet një nga problemet kryesore me të cilat përballet komuniteti në familje, shkollë, shoqëri, vendin e punës etj. Për këtë arsye komuniteti rekomandon: Zbatimi i plotë i Ligjit për Mbrojtjen nga Diskriminimi; Respektimi dhe Promovimi i te Drejtave të Komunitetit nëpërmjet: - Caktimit...
Homoseksualet shqiptarë jetojnë kohë të vështira: mospranimi në një shoqëri konservatore u hap rrugën diskriminimit, dhunës fizike dhe vetëvrasjeve. "Kam bezdi kur kam afër ndonjë homo, me thënë të drejtën nuk e duroj dot, më vjen t'i fus një dru të mirë. Dreqi e mori çfare meshkujsh janë ata. Ta shpifin, nuk i shoh dot me sy." Ky burrë tiranas...
Grupi ndërkombëtar i presionit për të drejtat gei – www.AllOut.org – i ka bërë thirrje publike FIFA-s që të kundërshtojë homofobinë në futboll, duke filluar me një hetim ndaj trajneres të skuadrës nigeriane të femrave, për politikën e saj homofobike si trajnere, siç është dokumentuar nga The New York Times:http://tiny.cc/wehgp Shpreh mbështetjen...
 Shqipëria renditet në listën e vendeve që kanë shkallën më të lartë të homofobisë, krahasuar me vendet e tjera të rajonit. Ky konstatim është publikuar në raportin e fundit social dhe ligjor mbi diskriminimin me bazë orientimin seksual dhe identitetin gjinor, të realizuar nga Këshilli i Europës. “Ne shpresojmë që ky raport së bashku me...
Kreu i Kishës Katolike në Belgjikë, Kryepeshkopi Andre-Joseph Leonard shokoi opinionin e mbarë botës, kur u shpreh se “HIV/AIDS-i është një drejtësi e natyrshme për sjelljen e homoseksualëve”. Por jo vetëm kaq! Leonard bën thirrje gjithashtu që priftërinjtë e akuzuar për pedofili të mos dënohen më! Këto mendime skandaloze ai i ka shkruar në...
Pink Embassy organizoi ne bashkepunim me Fakultetin e Shkencave Sociale nje ore te hapur leksioni me studente te vitit te dyte, dega sociologji. Qellimi i ketij leksioni ishte informimi i studenteve rreth te drejtave qe komuniteti LGBT duhet te gezoje si edhe rreth situates se dhunes dhe diskriminimit qe ky komunitet perjeton ne vendin tone. Kete...

Pages

Mbështetësit Dhe Partnerët