Lajme

Stokolm, 10-16 Dhjetor 2012 - Ashtu sikurse edhe emërtimi i konferencës, edhe pjesmarrja në të ishte globale. Më shumë se 450 përfaqësues dhe aktivistë nga organizatat LGBTI dhe jo vetëm, nga e gjithë bota ndoqën këtë Konferencë, e cila u cilësua si ‘historike’ jo vetëm për shkak të pjesmarrjes së madhe nga vende të ndryshme të botës por edhe për...
5 Dhjetor 2012 Lajmin historik e ka bërë të ditur Associated Press i cili ka raportuar se Bordi Drejtues i Shoqatës Amerikane të Psikologjisë (APA) ka bërë ndryshime të dukshme në listën e Manualit Diagnostikues dhe Statistikor të Çrregullimeve Mendore (DSM). Një nga këto ndryshime me siguri do të ngjallë shumë diskutime dhe do të ketë jo pak...
AMBASADA PINK kërkon heqjen nga tregu të të gjitha teksteve me përmbajtje diskriminuese ndaj komunitetit LGBT në vend dhe përditësimin e të gjitha teksteve akademike ku flitet për marrëdhënien në gjini të njejtë! Drejtuar: Znj. Irma Baraku Komisionere për Mbrojtjen nga Diskriminimi Z. Igli Totozani Avokat i Popullit Z. Myqerem Tafaj Ministër i...
Sot, ashtu si për vite e vite me rradhë, njerëzit paguajnë një çmim shumë të lartë kur “shkelin” tabunë e fortë që shoqëria imponon mbi gjininë biologjike të njerëzve. Nëse ke lindur mashkull do vdesësh i tillë dhe anasjelltas. Prej disa vitesh rrjesht, Dita e Kujtesës së personave Transgjinorë është data 20 Nëntor. Në këtë ditë, pra sot,...
nga Amarildo Fecanji 23 Tetor 2012 - Lëvizja LGBT në rang europian është shumë dimensionale sidomos krahasuar me rajonet apo vendet e ndryshme të kontinentit. Nëse marrim parasysh, prej fillimit, kontekstin shqiptar dhe e krahasojmë me atë europian në tërësi, vendi ynë është në hapat e parë të një integrimi të plotë të komunitetit LGBT në jetën...
10 Tetor 2012- Në datat 30 Shtator - 7 Tetor u zhvillua në Beograd Pride, me një seri aktivitetesh, të cilat do të finalizoheshin me Marshimin e Krenarisë në datën 6 Tetor. Ky event i shumë përfolur nga të gjitha mediat kombëtare dhe ndërkombëtare u ndoq edhe nga anëtarë të Ambasadës PINK dhe përfaqësues të organizatave të tjera LGBT në vend me...
Strasburg, 3 Tetor 2012- Familje LGBT europiane, të njohura ndryshe si familjet ylber, u mblodhën dje në Strasburg për të theksuar rëndësinë e një çështje gjyqësore e cila është duke u shqyrtuar aktualisht pranë Gjykatës Europiane të të Drejtave të Njeriut. Familjet vendosën një flamur gjigand LGBT përballë hyrjes së godinës për të vënë në dukje...
14 Shtator 2012- Ambasada PINK/LGBT Pro Shqipëri zhvilloi për herë të parë këtë vit, shkollën verore PINK, si një program edukues dhe argëtues me qëllim rritjen e dijeve të aktivistëve dhe mbështetësve të kauzës LGBT si dhe forcimin e bashkëpunimit dhe solidaritetit mes tyre. Për katër ditë rrjesht, në datat 9-12 Shtator, grupi prej trembëdhjetë...
6 Shtator 2012- Ditën e Martë, 4 Shtator përfaqësues të Ambasadës PINK/LGBT Pro Shqipëri zhvilluan në Tiranë një takim konsultues me Komisionerin për të Drejtat e Njeriut të Këshillit të Europës, Z. Nils Muiznieks. I zgjedhur në këtë post në Prill të këtij viti, Z. Muiznieks është duke kryer një vizitë pune në Shqipëri ku ndër të tjera do të...
Tiranë, 28 Qershor 2012 – Ambasada PINK/LGBT Pro Shqipëri priti sot takimin e parë konsultativ me organizatat e shoqërisë civile në Shqipëri dhe institucionet publike në vend me qëllim nisjen e përgatitjeve të koordinuara për organizimin e Paradës së Parë zyrtare në mbrojtje dhe përkrahje të të drejtave të komunitetit LGBT në Shqipëri.  Pas...
18 Qershor 2012-Në datën 24 Qershor 2012, Ambasada PINK/LGBT Pro Shqipëri do të marrë pjesë në edicionin e 26-të të Mix Festival Milano. I organizuar nga Centro di Iniziativa Gay, Komiteti Arcigay Milano ONLUS dhe i mbështetur nga Fundamental Rights and Citizenship Program i Bashkimit Europian, festivali mirëpret shtatë filmat e kualifikuar ndër...
Zhvillohet në Stamboll takimi i rradhës me Rrjetin Mesdhetar  Në datat 14-17 Qershor 2012, ILGA-Europe organizoi takimin vjetor për të drejtat LGBT. I mbajtur në Stamboll të Turqisë, rrjeti mirëpriti organizata nga Malta (Malta Gay Rights Movement dhe Aditus), Italia (Certi Diritt), Greqia (Good as You(th) dhe OLKE), Qipro (Accept LGBT Cyprus dhe...
Sot në 17 Maj, lëvizja LGBT në Shqipëri, shoqëria civile, institucionet publike dhe komuniteti ndërkombëtar do të manifestojnë publikisht për lirinë, barazinë dhe vëllazërinë. Ne sot po manifesojmë për një botë të hapur, të lirë dhe të denjë për çdo qytetar që jeton në këtë vend dhe që kërkon përfundimisht të shkeputet nga bota e vjetër...
Të dashur miq! Data 17 Maj, është Dita Ndërkombëtare kundër Homofobisë dhe Transfobisë (IDAHO) e cila përkujtohet dhe festohet çdo vit me aktivitete të shumta ndërgjegjësuese, informuese dhe edukuese.Komuniteti LGBT kudo në botë dhe Shqipëri, janë çdo ditë nën shënjestrën e paragjykimeve, dhunës dhe përçmimit. Kjo ditë, shërben për ti thënë JO...
Bruksel, 16 Maj 2012 Kjo letër i dërgohet Ambasadës PINK nga Grupi Parlamentar për të Drejtat LGBT. Të dashur miq në Tiranë, Ju kërkojmë ndjesë për pamundësinë tonë për të marrë pjesë në këtë event historik, organizimin për herë të parë në një mjedis të hapur publik të një eventi për komunitetin LGBT në Shqipëri. Siç mund ta dini, Bashkimi...
11 Maj 2012 Njerzit që janë kundër homo/transfobisë do marshojnë në Ankara, ditën e dielë, më 20 maj. Në fund të një Takimi kundër Homofobisë, më 20 maj komuniteti LGBT do amrshojë në rrugët e Ankarasë. Kjo është e 5-ta “Parda kundër Homofobisë dhe Transfobisë” që organizohet nga Kaos GL. Parada do fillojë nga kryqëzimi Kurtulus, Kibris Cad. dhe...
17 Pril 2012 Ditën e Martë, dt. 17 Prill 2012, përfaqësues të Ambasadës PINK/LGBT Pro në bashkëpunim me Prof. Merita Poni, zhvilluan një leksion me studentë të Fakultetit të Shkencave Sociale, dega Sociologji, viti II-të. Ky leksion shërbeu për të informuar studentët mbi lëvizjen LGBT në Shqipëri, avancimin e këtyre të drejtave, situatën në të...
NJOFTIM PËR SHTYP Ditën e sotme, 21 Mars 2012, Avokati i Popullit Z. Igli Totozani priti në zyrën e tij stafin Ambasadës PINK/LGBT Pro Shqipëri. Ky takim historik shënoi edhe nisjen e një bashkëpunimi të ngushtë midis dy institucioneve në kuadër të avancimit të të drejtave të komunitetit LGBT në Shqipëri. Në fjalën e tij përshendetëse Z. Altin...
9 Mars 2012 Nis rruga e gjatë e ndryshimit Në datën 7 Mars është mbajtur në Gjenevë të Zvicrës debati i parë ndër-qeveritar i Këshillit të të Drejtave të Njeriut të Kombeve të Bashkuara mbi diskriminimin e bazuar në orientimin seksual dhe identitetin gjinor. Ky moment historik, tregon se shtetet anëtare duhet të ndërmarin hapa seriozë për të...
9 mars 2012  Më 26 shkurt 2012, ishte përvjetori i 20-të i Oscar Party të Elton Jhon, një event për mbledhje fondesh për parandalimin dhe kurimin e HIV/AIDS. Në këtë event, Elton Jhon dhe partneri i tij David Furnish ishin tw shoqwruar nga djali i tyre. Dhe Zak-u i vogël ishte tamam djali i një ylli të madh.Zachary ishte veshur me një smoking te...

Pages

Mbështetësit Dhe Partnerët