Ylli i sportit të mirënjohur të Formual 1, dhe kampioni 4 herë i saj, Sebastian Vettel, ka folur mbi të drejtat e personave LGBTQ+, pas protestës që ai realizoi në Hungari para pak dit...

   Gjatë diskutimeve të Planit Kombëtar të Veprimit të Strategjisë për Mbrojtjen e Personave LGBTI të Qeverisë Shqiptare, Ambasasda PINK paraqiti një sërë kërkesash për përmirësimin serioz të saj

 

Tiranë, 17 Korrik 2021 - Ambasada PINK, organizata kryesore për të drejtat LGBTI në Shqipëri, që prej fillimit të këtij viti është bërë pjesë e procesit të rishikimit...

   Shkrimi i publikuar në faqen e Ambasadës PINK, është marrë nga prestigjozja TIME. Autorja e këtij shkrimi KYL MYERS, është diplomuar në Ph.D. in sociology. Kjo esse është shkëputur nga libri “...

Ekspozita trans në Shqipëri, eko në mediat botërore. Personat trans dhe intervistat e fotot e tyre ishin pjesë e një reportazhi të cilin prestigjozja AFP e ka publikuar disa ditë më parë. Më poshtë gjeni lajmin të cilin në avriantin origjinal e keni të bashkangjitur në këtë link:    ...

Me mbështetjen e Këshillit të Europës, podcasti ka si qëllim të parandalojë gjuhën dhe krimet e urrejtjes ndaj personnave LGBTI në Shqipëri

 

Tiranë, 18 Maj 2021 – Për herë të parë, në kuadër të javës së Diversitetit, Ambasada PINK realizon një podcast mbi personat LGBTI në Shqipëri dhe mbrojtjen e tyre nga krimet e urrejtjes...

Being trans in Albania. Te jesh trans ne Shqiperi

Të jesh transgjinor është të jesh i burgosur i ndërgjegjes!

 

Nga: Altin Hazizaj

 

Të jesh transgjinor në Shqipëri nuk ka qenë kurrë e lehtë! Njëherë e një kohë vrasja e tyre pranohej si "normale", në ditët e sotme prostitucioni i tyre...

   Ambasada PINK Shqipëri me mbështetjen e Këshillit të Europës, realizojnë ekspozitën e parë fotografike të personave transgjinorë

 

Tiranë, 21 Maj 2021 –Personat transgjinorë në Shqipëri thyejnë barrierat dhe për herë të parë të guxojnë të sjellin realitetin e tyre nëpërmjet fotografive. Të...

   Në Ditën Ndërkombëtare kundër Homofobisë, Bifobisë dhe Transfobisë, Ambasada PINK bën publik Raportin 10-vjeçar të shkeljeve të të drejtave të njeriut të personave LGBTI në Shqipëri. Raporti thekson se pavarësisht përmirësimeve në shumë fusha, gjendja e personave LGBTI, sidomos transgjinorëve, është tepër e rëndë dhe në...

27 Shkurt 2012 Njoftim për Shtyp  Ditën e shtunë, ndërkohë që një pjesë e stafit të Ambasadës PINK ishin duke dhënë leksion pranë Fakultetit të Shkencave Sociale, një grup...
Ambasada PINK / LGBT Pro Shqipëri çeli sot pranë Galerisë “Kledio” ekzpozitën e fotografive dhe imazheve “Politika e Shpirtit dhe e Trupit”, një koleksion fotografish, posterash...
1.1 Abstrakt Qendra e Emergjencave “Strehëza LGBT” funksionon që prej muajit Dhjetor 2011, si e para qendër pritjeje për personat LGBT të ndodhur në momente të vështira jetësore...
Në deklaratën për shtyp publikuar sot pasdite BE kërkon nga Kuvendi t’i alokojë sa më shumë fonde Komisionerit për Mbrojtjen nga Diskriminimi për të garantuar kështu zbatimin e...
Në ditën ndërkombëtare kundër HIV/AIDS, nënkryetari i Komisionit për Punën, Çështjet Sociale dhe Shëndetësinë, z.Tritan Shehu u shpreh para anëtarëve të komisionit dhe medias se...
1. PARANDALO DISKRIMINIMIN! Diskriminimi dhe paragjykimi mbetet një nga problemet kryesore me të cilat përballet komuniteti në familje, shkollë, shoqëri, vendin e punës etj. Për...
Homoseksualet shqiptarë jetojnë kohë të vështira: mospranimi në një shoqëri konservatore u hap rrugën diskriminimit, dhunës fizike dhe vetëvrasjeve. "Kam bezdi kur kam afër...
Grupi ndërkombëtar i presionit për të drejtat gei – www.AllOut.org – i ka bërë thirrje publike FIFA-s që të kundërshtojë homofobinë në futboll, duke filluar me një hetim ndaj...

Pages