Një senator deklaron se është gay, pasi ka votuar kundër kauzave gay për 14 vjet

Një senator i kalifornisë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës deklaroi se ishte gay, pasi kishte votuar kundër të gjitha nismave pro-gay përgjatë 14 viteve kur shërbeu në Senat.

Republikani Roy Ashburn deklaroi homoseksualitetin e vet gjatë një emisioni radiofonik në Kaliforni.

Ashburn deklaroi se votimet e tij në Senat kishin reflektuar dëshirat e votuesve të vet, dhe jo atë që ai e quajti konfliktin e tij të brendshëm.

"Jam gay... këto janë fjalët që më kanë munduar gjithë këto vjet", tha senatori 55 vjecar, i dovorcuar dhe baba i katër fëmijëve.

Marrë nga BBC

http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/8556852.stm

Mbështetësit Dhe Partnerët