Lajme

Në datën 8 Maj 2015 në kuadër të Ditës Ndërkombëtare kundër Homofobisë, Transfobisë dhe Bifobisë, Ambasada PINK / LGBT Pro Shqipëri zhvilloi leksion ndërgjegësues pranë Fakultetit të Shkencave të Edukimit të Universitetit të Shkodrës. Aktiviteti u zhvillua në Bashkëpunim me Universitetin e Shkodrës, Bashkinë e Shkodrës, Komisionerin për Mbrojtjen...
Tiranë, 7 Maj 2015 – Kuvendi i Shqipërisë miratoi sot në mbrëmje Rezolutën “Për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të pesonave që i përkasin komunitetit LGBT”, i cili u miratua me 75 vota pro dhe vetëm 2 kunder e 1 abstenim. Miratimi i kësaj Rezolute është një fitore e jashtëzakonshme për komunitetin LGBT, pasi që prej miratimit të Ligjit për...
6 Maj 2015 – Javën e kaluar Parlamenti Europian miratoi progres-raportin e përvitshëm për Shqipërinë. Eurodeputetët theksuan nevojën për të bërë më shumë në rritjen e barazisë për personat LGBTI. Në raportin për Shqipërinë, eurodeputetët mirëprësin “ngritjen e grupit të punës për të drejtat LGBTI pranë Ministrisë së Mirëqenies Sociale” (paragrafi...
29 Prill 2015 – Aktivistë të rinj të shoqërisë civile shqiptare ndoqën sot trajnimin një-ditor pranë mjediseve të Ambasadës PINK / LGBT Pro Shqipëri me temë “Të drejtat LGBTI dhe ofrimi i shërbimeve miqësore”. Ai zhvillohet në kuadër të iniciativave “Përmirësimi i jetës së personave LGBTI ne nivel lokal” dhe “Përmirësimi i performancës së...
23 Prill 2015 – Ambasada PINK / LGBT Pro Shqipëri, Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi dhe Ministria e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë organizuan workshopin “5 vjet ligj për mbrojtjen nga diskriminimi dhe plani i masave 2015-2020”. I organizuar me mbështetjen e Fondit Kanadez për Iniciativat Lokale në kuadër të iniciativës “Përmirësimi i...
21 Prill 2015 – Ambasada PINK / LGBT Pro nga Shqipëria mori pjesë ne Takimet e Pranverës 2015 në Washington DC, SHBA, në datat 14-17 Prill.  Takimet e Pranverës zhvillohen nga Grupi i Bankës Botërore (GBB) dhe Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) dhe ndiqen nga stafet e këtyre dy institucioneve, përfaqësues të organizatave të shoqërisë civile,...
15-16 Prill – Ambasada PINK / LGBT Pro Shqipëri mori pjesë në trajnimin dy-ditor “Seksualiteti dhe aftësimi për jetën” i zhvilluar pranë shkollës 9 vjeçarë të fshatit Bërzhitë, nga Qendra Shqiptare për Popullsi dhe Zhvillim (ACPD) dhe Qendra Rinore PO. Trajnimi u drejtohej 17 mësuesve të lëndëve të edukatës qytetare, biologjisë etj pranë shkollës...
Djali trans Aydian Dowling mund të jetë në kopertinën e Nëntorit 2015 të revistës më të famshmë të sportit dhe fitnesit për meshkuj “Men’s Health”. Deri tani, modeli trans, i cili është shumë aktiv për rritjen e vizibilitetit dhe mbrojtjes së të drejtave të personave trans, është në vendin e parë të klasifikimit online. Ai ka 14 mijë vota më...
Organizatat LGBTI në Europë kanë mirëpritur miratilin e ligjit për Identitetin Gjinor, Shprehjen e Gjinisë dhe Karakteristikat e Seksit, në Maltë, si një nga ligjet më inovatore dhe moderne për të drejtat e personave trans dhe interseks në Europë. Parlamenti maltez e miratoi këtë ligj në fillim të muajit Prill. Ky është një hap shumë i madh...
14 Prill 2015 – Ambasada PINK / LGBT Pro Shqipëri zhvilloi trajnimin një-ditor me përfaqësues të institucioneve të qeverisjes qëndrore në kuadër të iniciativës “Përmirësimi i performancës së administratës publike në mbrojtjen e të drejtave LGBTI”. Aktiviteti u ndoq nga ekspertë të Ministrisë së Mirëqenies Sociale dhe Rinisë (MMSR), Ministrisë së...
31 Mars 2015 – Ambasada PINK / LGBT Pro në bashkëpunim me Bashkinë e Durrësit zhvilloi pranë Sallës së Këshillit Bashkiak trajnimin një ditor “Konceptet LGBTI dhe Ofrimi i Shërbimeve Miqësore”. Aktiviteti i cili zhvillohet në kuadër të iniciativës “Përmirësimi i jetës së personave LGBT në nivel lokal/komunitar” u ndoq nga një numër i madh...
26 Mars 2015 – Ambasada PINK / LGBT Pro Shqipëri zhvillon sot pranë Bashkisë së Vlorës trajnimin një ditor me temë “Te drejtat LGBTI dhe ofrimi i shërbimeve miqësore”. Ky trajnim u ndoq nga zyrtarë dhe punonjës të Bashkisë Elbasan, ekspertë të drejtorive të ndryshme të administratës rajonale si ato të arsimit, shëndetësisë, punësimit, shërbimeve...
23 Mars 2015 – Ambasada PINK / LGBT Pro zhvilloi pranë Bashkisë së Elbasanit trajnimin një-ditor me temë “Të drejtat LGBTI dhe ofrimi i shërbimeve miqësore”. Trajnimi u ndoq nga një numër shumë i madh përfaqësuesish të institucioneve të qeverisjes vendore të tilla si Drejtori të ndryshme pranë Bashkisë, Drejtoria Rajonale e Shëndetit Publik,...
18 Mars 2015 - Ambasada PINK / LGBT Pro në bashkëpunim me Bashkinë e qytetit të Korçës zhvilloi pranë Qendrës së re Ndërkomunitare Kulturore trajnimin një ditor “Konceptet LGBTI dhe Ofrimi i Shërbimeve Miqësore”. Aktiviteti i cili zhvillohet në kuadër të iniciativës “Përmirësimi i jetës së personave LGBT në nivel lokal/komunitar” u ndoq nga një...
20 Mars 2015 – Ambasada PINK / LGBT Pro Shqipëri në bashkëpunim me Bashkinë Shkodër, zhvilloi pranë kësaj të fundit trajnimin një-ditor “Konceptet LGBTI dhe ofrimi i shërbimeve miqësore”. Aktiviteti zgjati katër orë dhe zhvillohet në kuadër të iniciativës “Përmirësimi i jetës së personave LGBTI në nivel komunitar”. Në aktivitet morën pjesë...
02 Mars 2015 – Drafti i Bankës Botërore, i propozuar së fundmi, mbi masat mbrojtëse mjedisore dhe sociale, i listojnë gratë, vajzat dhe grupet gjinore e seksuale si “grupe vulnerabël”. Duke bërë këtë BB nuk arrin të vlerësojë se si çdo grup është vulnerabël në mënyra unike për shkak të paragjykimeve shoqërore dhe barrierave ligjore. Personat me...
DEKLARATË PËR SHTYP Kodi Penal në Shqipëri të shmangë diskriminimin e personave LGBTI Drejtuar: Z. Ilir Meta – Kryetar Kuvendi i ShqipërisëZ. Fatmir Xhafa – Kryetar Komisioni për Çështjet Ligjore, Administratën Publike dhe të Drejtat e NjeriutZnj. Vasilika Hysi – Kryetare Nën-Komisioni për të Drejtat e NjeriutZnj. Albana Vokshi – Kryetare ...
Nga Peter Tatchell  “Ne duhet ti shfarrosim këta njerëz (homoseksualët) me rrënjë dhe degë… Ne nuk mund të lejojmë një rrezik të tillë për atdheun, homoseksuali duhet të eleminohet plotësisht”. Këto ishin fjalët drithëruese të shefit të SS-ve, Heinrich Himmler, i cili dizenjoi masteplanin për pastrimin seksual të racës ariane. Heinz F ishte një...
Në 12 Shkurt 2015, Agjencia “World Press Photo” zgjodhi si foton e vitit 2014 atë të një çifti gay, në një dhomë të erret në Rusi. Fotoja u zgjodh e para dhe në kategorinë e Çështjeve Bashkëkohore. E shkrepur nga fotografi danez Mads Nissen, fotoja është pjesë e nje serie të quajtur “Homofobia në Rusi” i cili dokumenton vështirësitë dhe...
Fëmijët LGBTI kanë të drejtë për barazi dhe siguriKoment për të Drejtat e NjeriutKëshilli i EuropësStrasburg, 2 Tetor 2014 Fëmijët lesbike, gej, biseksualë, trans dhe interseks (LGBTI) janë shpesh viktima të bulizmit dhe dhnës në shkolla, shtëpi dhe media sociale. Kjo ka një ndikim serioz në mirëqenien e tyre dhe i pengon ata të jenë të hapur për...

Pages

Mbështetësit Dhe Partnerët