Lajme

Ambasada PINK / LGBT Pro Shqipëri ka mësuar për amendimet e reja të propozuara nga Ministria e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë të Ligjit për Dëmshpërblimin e ish të Dënurave Politikë, i cili shumë shpejt do ti dërgohet Parlamentit për miratim. Ndërkohë që ky projektligj, është i lavdërueshëm pasi është konsultuar gjerësisht me vetë ish të...
Ambasada PINK dhe Shtëpia e të Drejtave të Njeriut janë njohur gjatë ditës së sotme nga Gazeta Panorama me një të ashtëquajtur Peticion të 57 pseudo-intelektualëve, të cilët ndër të tjera kanë një të përbashkët: nxitjen e urrejtjes dhe homofobisë ndaj cdo personi LGBT dhe mbështetësve të tyre në Shqipëri. Reagimi me ç’duket është grahma e fundit...
17 Maj 2014 - Kjo Ditë Ndërkombëtare kundër Homofobisë dhe Transfobisë ishte historike për Shqipërinë dhe qytetarët LGBT. Vendi ishte sot dëshmitar i marshimit të parë të krenarisë, me aktivistë dhe mbështetës që ecën me flamurin gjigand të paqes në qendër të kryeqytetit. Pavarësisht shiut të rrëmbyeshëm, tingujt e daulleve, bilbilat dhe...
Java e Diversitetit 12-17 Maj 2014 - Tirana Pride 17 Maj 2014 Ambasada PINK, Shtëpia e të Drejtave të Njeriut në Shqipëri dhe Open Mind Spectrum Albania hapin sot Festivalin e 3-të të Diversitetit në Shqipëri duke ftuar të gjitha institucionet e Republikës së Shqipërisë, mediat, organizatat e të drejtave të njeriut dhe qytetarët e thjeshtë, të të...
Në datat 12-17 Maj, për vitin e katërt rradhazi do të zhvillohet në Shqipëri “Festivali i Diversitetit”, nje javë e mbushur me aktivitete ndërgjegjësuese të cilat do kulminojnë mesditën e 17 Majit me Marshin e Krenarisë në qendër të Tiranës. Ambasada PINK / LGBT Pro në bashkëpunim me Shtëpinë e të Drejtave të Njeriut në Shqipëri, Open Mind...
30 Prill 2014 – Drejtori Ekzekutiv i Shtëpisë së të Drejtave të Njeriut në Shqipëri dhe Presidenti i Bordit të Ambasadës PINK / LGBT Pro Shqipëri Z. Altin Hazizaj mori pjesë, në datat 6-12 Prill, në takimin konsultues të Bankës Botërore mbi çështje të orientimit seksual dhe identitetit gjinor (SOGI) në washington, SHBA. Aktivitetet u zhvilluan në...
7 Prill 2014 - Ambasada PINK / LGBT Pro Shqipëri, prej disa javësh ka lançuar faqen më të re me tematikë LGBT në vend, www.lgbtravelalbania.com . Me mbështetjen e projektit LGBT të Këshillit të Europës, me pjesëmarrjen e organizatave LGBT në vend dhe e përkrahur nga Agjencia Kombëtare e Turizmit, faqja synon të jetë një nga burimet kryesore të...
E Mërkurë, 12 Mars 2014 Sot, Parlamenti Evropian miratoi dy ligje të reja për të reformuar mbrojtjen e të dhënave në Bashkimin Evropian. Deri më tani, BE-ja e ka rregulluar mbrojtjen e të dhënave nëpërmjet një direktive të vitit 1995, të papërshtatur mirë me gjithëpraninë moderne të të dhënave personale. Komisioni Evropian propozoi një kornizë të...
21 Maj 2013, Tirana – Ky 17 Maj ishte shumë krenar për komunitetin LGBT në Shqipëri. Në një stil të papreçedentë, IDAHO, i cili festohet në më shumë se 100 vende në të gjithë botën, u realizua në Shqipëri me “Festivalin e Diversitetit” përkrah një serie të gjate aktivitetesh kulturore, edukative dhe informuese. Ambasada PINK / LGBT Pro Shqipëri...
Data 17 Maj është Dita Ndërkombëtare Kundër Homofobisë (IDAHO) që feston vendimin e Organizatës Botërore të Shëndetësisë të vitit 1990 për heqjen e homoseksualitetit nga Klasifikimi Ndërkombëtar i Sëmundjeve. Prej disa vitesh, aktivistë dhe organizata LGBT në Shqipëri punojnë që në këtë datë dhe ditët përreth saj të rrisin ndërgjegjësimin e...
Në datat 15 deri 21 Mars 2013 Ambasada PINK / LGBT Pro Shqipëri mirëpriti në Tiranë aktivistin italian Yuri Guaiana në një udhëtim studimor në vendin tonë për të ndarë eksperiencën italiane dhe për tu njohur nga afër me realitetin LGBT shqiptar. Axhenda e përgatitur nga PINK kishte për qëllim ti ofronte Z. Guaiana mundësinë të njihej sa më afër...
8 Maj 2013 – Lëvizja LGBT shqiptare ka hedhur sot një hap përpara në betejën kundër diskriminit dhe fjalimeve të urrejtjes në media. Ankesës së Ambasadës PINK / LGBT Pro Shqipëri mbi shkrimin diskriminues dhe denigrues të Z. Artan Lame kundër komunitetit LGBT i është përgjigjur sot Zyra e Komisionerit për Mbrojtjen nga Diskriminimi. Pas marrjes...
Seanca Plenare e Kuvendit të Shqipërisë i datës 2 Maj, ka qenë historik për lëvizjen LGBT në Shqipëri. Gjatë saj, ndër të tjera, janë miratuar dy ndryshime të rëndësishme që fuqizojnë ndjeshëm mbrojtjen ligjore të personave LGBT nga krimi dhe diskriminimi. Gjatë diskutimeve për projektligjin “Për disa shtesa në ligjin nr.7895, datë 27.01..1995 “...
25 Prill 2013 - Ambasada PINK / LGBT Pro Shqipëri zhvilloi pranë mjediseve të saj një takim mes artistes së mirënjohur Huyeda el Saied dhe Grupit Rinor PINK. Në këtë takim ishin të pranishëm edhe Ambasadori i parë i PINK, Z. Altin Hazizaj që moderoi dhe takimin si dhe Ambasadorja e PINK, Znj. Belioza Çoku. Huyeda ka shprehur dëshirën të...
22 Prill, 2013 – Javën e shkuar Parlamenti Europian miratoi pesë nga progres-raportet e tij vjetore për vendet kandidate dhe ato potenciale për të hyrë në BE. Shqipëria nuk është pjesë e këtij raporti ndërkohë që rekomandimet mbi të drejtat LGBT tashmë i kanë shkuar Kroacisë, Malit të Zi, Serbisë, Kosovës dhe Turqisë. Për herë të parë asnjë grup...
18 Prill 2013 - Ambasada PINK / LGBT Pro Shqipëri zhvilloi një takim pune pranë Bashkisë së qytetit të Korçës, me Kryetarin e saj, Z. Niko Peleshi dhe përfaqësues të zyrave të ndryshme brenda këtij institucioni. E konsideruar si kryeqëndra e Shqipërisë juglindore, dhe një nga qytetet më të mëdha në vend, ky takim ishte i pari në llojin e vet që...
Tiranë, 9 Prill 2013 - Ambasada PINK / LGBT Pro Shqipëri ka mësuar me keqardhje për letrën e hapur të Forumit Mysliman Shqiptar drejtuar Ministrit të Drejtësisë Z. Eduard Halimi, ku kërkohet kriminalizimi i homoseksualitetit dhe dënohet puna e institucioneve të pavarura kushtetuese, ashtu siç është Avokati i Popullit apo edhe institucioneve të...
Tiranë, 26 Mars 2013Drejtuar: Z. Edi RamaKryetar i Partisë Socialiste I nderuar z. Rama, Ambasada Pink /LGBT PRO Shqipëri është një organizatë që punon për promovimin e respektimit të të drejtave të komunitetit LGBT (lezbike, gej, biseksual dhe transgjinor) në Shqipëri, për të përmirësuar situatën e këtij komuniteti dhe forcuar zbatimin e ligjit...
20 Mars 2013 - Ambasada PINK / LGBT Pro Shqipëri në bashkëpunim me COC Hollandë dhe me mbështetjen financiare të programit MATRA të Mbretërisë së Vendeve të Uleta mirëpritën në Tiranë, në datat 18 dhe 19 Mars, Konferencën Rajonale me tematikën “Të drejtat LGBT në Ballkanin Perëndimor – Arritje dhe Sfida”. Konferenca mirëpriti organizata LGBT nga...
4 Mars 2013 – Ambasada PINK / LGBT Pro Shqipëri kapërcen kufijtë e Tiranës, në një takim të parë pune pranë Bashkisë së Elbasanit, me kryetarin e saj Z. Qazim Sejdini. Të pritur prej tij në mjediset e bashkisë së qytetit përfaqëuesit e PINK mundën të prezantonin kauzën e komunitetit LGBT në vend, të ndanin disa informacione të rëndësishme mbi...

Pages

Mbështetësit Dhe Partnerët