Lajme

Në datat 15 deri 21 Mars 2013 Ambasada PINK / LGBT Pro Shqipëri mirëpriti në Tiranë aktivistin italian Yuri Guaiana në një udhëtim studimor në vendin tonë për të ndarë eksperiencën italiane dhe për tu njohur nga afër me realitetin LGBT shqiptar. Axhenda e përgatitur nga PINK kishte për qëllim ti ofronte Z. Guaiana mundësinë të njihej sa më afër...
8 Maj 2013 – Lëvizja LGBT shqiptare ka hedhur sot një hap përpara në betejën kundër diskriminit dhe fjalimeve të urrejtjes në media. Ankesës së Ambasadës PINK / LGBT Pro Shqipëri mbi shkrimin diskriminues dhe denigrues të Z. Artan Lame kundër komunitetit LGBT i është përgjigjur sot Zyra e Komisionerit për Mbrojtjen nga Diskriminimi. Pas marrjes...
Seanca Plenare e Kuvendit të Shqipërisë i datës 2 Maj, ka qenë historik për lëvizjen LGBT në Shqipëri. Gjatë saj, ndër të tjera, janë miratuar dy ndryshime të rëndësishme që fuqizojnë ndjeshëm mbrojtjen ligjore të personave LGBT nga krimi dhe diskriminimi. Gjatë diskutimeve për projektligjin “Për disa shtesa në ligjin nr.7895, datë 27.01..1995 “...
25 Prill 2013 - Ambasada PINK / LGBT Pro Shqipëri zhvilloi pranë mjediseve të saj një takim mes artistes së mirënjohur Huyeda el Saied dhe Grupit Rinor PINK. Në këtë takim ishin të pranishëm edhe Ambasadori i parë i PINK, Z. Altin Hazizaj që moderoi dhe takimin si dhe Ambasadorja e PINK, Znj. Belioza Çoku. Huyeda ka shprehur dëshirën të...
22 Prill, 2013 – Javën e shkuar Parlamenti Europian miratoi pesë nga progres-raportet e tij vjetore për vendet kandidate dhe ato potenciale për të hyrë në BE. Shqipëria nuk është pjesë e këtij raporti ndërkohë që rekomandimet mbi të drejtat LGBT tashmë i kanë shkuar Kroacisë, Malit të Zi, Serbisë, Kosovës dhe Turqisë. Për herë të parë asnjë grup...
18 Prill 2013 - Ambasada PINK / LGBT Pro Shqipëri zhvilloi një takim pune pranë Bashkisë së qytetit të Korçës, me Kryetarin e saj, Z. Niko Peleshi dhe përfaqësues të zyrave të ndryshme brenda këtij institucioni. E konsideruar si kryeqëndra e Shqipërisë juglindore, dhe një nga qytetet më të mëdha në vend, ky takim ishte i pari në llojin e vet që...
Tiranë, 9 Prill 2013 - Ambasada PINK / LGBT Pro Shqipëri ka mësuar me keqardhje për letrën e hapur të Forumit Mysliman Shqiptar drejtuar Ministrit të Drejtësisë Z. Eduard Halimi, ku kërkohet kriminalizimi i homoseksualitetit dhe dënohet puna e institucioneve të pavarura kushtetuese, ashtu siç është Avokati i Popullit apo edhe institucioneve të...
Tiranë, 26 Mars 2013Drejtuar: Z. Edi RamaKryetar i Partisë Socialiste I nderuar z. Rama, Ambasada Pink /LGBT PRO Shqipëri është një organizatë që punon për promovimin e respektimit të të drejtave të komunitetit LGBT (lezbike, gej, biseksual dhe transgjinor) në Shqipëri, për të përmirësuar situatën e këtij komuniteti dhe forcuar zbatimin e ligjit...
20 Mars 2013 - Ambasada PINK / LGBT Pro Shqipëri në bashkëpunim me COC Hollandë dhe me mbështetjen financiare të programit MATRA të Mbretërisë së Vendeve të Uleta mirëpritën në Tiranë, në datat 18 dhe 19 Mars, Konferencën Rajonale me tematikën “Të drejtat LGBT në Ballkanin Perëndimor – Arritje dhe Sfida”. Konferenca mirëpriti organizata LGBT nga...
4 Mars 2013 – Ambasada PINK / LGBT Pro Shqipëri kapërcen kufijtë e Tiranës, në një takim të parë pune pranë Bashkisë së Elbasanit, me kryetarin e saj Z. Qazim Sejdini. Të pritur prej tij në mjediset e bashkisë së qytetit përfaqëuesit e PINK mundën të prezantonin kauzën e komunitetit LGBT në vend, të ndanin disa informacione të rëndësishme mbi...
Tiranë, 26 Shkurt 2013 - Ambasada PINK / LGBT Pro Shqipëri dhe Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi nënshkruan sot një marrëveshje bashkëpunimi e cila formalizon dhe fuqizon edhe më tej marrëdhënien midis dy institucioneve. Ambasada PINK si organizatë e cila punon dhe advokon për të drejtat e komunitetit LGBT në Shqipëri dhe Komisioneri për...
Tiranë, 25 Shkurt 2013 – Ky është viti i pestë që Ambasada PINK/LGBT Pro Shqipëri nis përgatitjet për Festivalin e Diversitetit, që organizohet në 17 Maj 2013, Dita Ndërkombëtare kundër Homofobisë. E shënuar në kalendar si një ndër ditët më të rëndësishme për komunitetin LGBT në të gjithë botën, ajo sjell në kujtesë vendimin e Organizatës...
Stafi i Ambasadës PINK / LGBT Pro Shqipëri u takuan ditën e shtunë, 23 Shkurt 2013, me një grup organizatash që punojnë për të drejtat e komunitetit LGBT në Kosovë. Përfaqësues nga organizatat Libertas Kosova, të cilët ishin edhe organizatorë të udhëtimit studimor të grupit në Shqipëri, Elisum dhe QESH, vizituan zyrat e organizatës me qëllim...
21 Shkurt 2013 - Në një vendim që ka shokuar lëvizjen LGBT në Turqi, Zv. Ministri Bekir Bozdag dhe Presidenti i të Drejtave të Njeriut në Parlament, Ayhan Sefer Ustun, kanë kërkuar që të shmanget dhënia për adoptim e fëmijëve jetimë turq, në familje lezbike ose gay. Kaos GL një nga organizatat më të mëdha LGBT në vend, ka komentuar mbi situatën...
15 Shkurt 2013 - Ambasada PINK/LGBT Pro Shqipëri ka dorëzuar së fundmi pranë zyrës së Avokatit të Popullit propozime për disa ndryshime në Kodin Penal të Republikës së Shqipërisë. Këto propozime synojnë të sjellin disa ndryshime specifike në lidhje me vepra penale të kryera ndaj personave të komunitetit LGBT. Dokumenti, i paraqitur nga Ambasada...
Ditën e Shën Valentinit komuniteti LGBT mblidhet tek Ambasada PINK për të kremtuar ditën e dashurisë. Dhe pse Tirana ofron shumë zgjedhje dhe mundësi ditën e Shën Valentinit, djemtë dhe vajzat e komuniteti LGBT zgjodhën ambjentet e Ambasadës PINK për të diskutuar mbi dashurinë. Shën Valentinit është një ditë në të cilën kremtohet dashuria dhe të...
Ambasada PINK/LGBT Pro Shqipëri në bashkëpunim me zyrën e Kombeve të Bashkuara në Shqipëri organizuan një tryezë diskutimi të hapur me pjesëtarë të komunitetit LGBT në vend, në kuadër të diskutimit global “E ardhmja që duam – Drejt mundësive të barabarta”. Ky event i rëndësishëm i cili po zhvillohet paralelisht në mbi 60 shtete të ndryshme të...
Tiranë, 18 Janar 2013 - Të rinjtë shqiptarë kanë një nivel shumë të lartë paragjykimi dhe intolerance ndaj homoseksualëve, pra thënë ndryshe janë homofobë. Ky fakt, konfirmohet edhe nga një studim voluminor me temën “Rinia Shqiptare 2011: Mes besimit për të ardhmen dhe dyshimit për të tashmen”. Me mbështetjen e Fondacionit gjerman “Friedrich...
16 Janar 2013- Në një vendim historik të datës 15 Janar, në rastin gjyqësor Eweida dhe Të tjerët kundër Britanisë së Madhe, Gjykata Europiane e të Drejtave të Njeriut konfirmoi se e drejta e dikujt për të shprehur besimin e tij/saj fetar mund të limitohet për të mbrojtur të tjerë përsona nga diskriminimi për shkak të orientimit të tyre seksual....
Personat LGBT grekë të cilët vuajnë nga sulmet homofobike dhe transfobike nuk do të kenë akses në të sapo-formuarën Njësi të Krimeve të Urrejtjes sepse ligjvënësit grekë qëllimisht hoqën çdo referencë lidhur me orientimin seksual dhe identitetin gjinor nga Dekreti Presidencial “anti-racist” duke shkuar kundër direktivave të BE-së dhe...

Pages

Mbështetësit Dhe Partnerët