Lajme

Tiranë, 25 Maj 2016 – Shqipëria shënon një tjetër arritje në drejtim të avancimit të të drejtave të komunitetit LGBTI. Sot Qeveria Shqiptare miratoi Planin Kombëtar të Veprimit për Personat LGBTI në Republikën e Shqipërisë për vitet 2016 - 2020. Miratimi i këtij dokumenti është një arritje e jashtëzakonshme për komunitetin LGBTI, pasi që prej...
Tiranë më 17 May vitin 2016 - Ambasada PINK në Shqipëri, ngriti flamurin LGBT sot në mëngjes në qendrën historike të kryeqytetit, Tiranës, për të përkujtuar Ditën Ndërkombëtare kundër Homofobisë, Bifobisë dhe Transfobisë. Kjo është hera e parë që një flamur LGBT është ngritur në Shqipëri, në një hapësirë ​​të hapur publike, në sajë të mbështetjes...
Nën moton “Mos Hesht Përballë Diskriminimit”, përgjatë një jave Festivali sjell së bashku komunitetin LGBT, organizatat dhe institucionet për promovimin e të drejtave të njeriut të personave LGBT në Shqipëri Tirana 16 Maj 2016 – Nën moton “Mos Hesht përballë diskriminimit” , Ambasada PINK / LGBT Pro Shqipëri, Shtëpia e të Drejtave të Njeriut në...
E Mërkurë, 18 Maj 2016: Javën e kaluar, Parlamenti Europian foli në favor të të drejtave të barabarta të lejes prindërore për çiftet e të njëjtit seks me fëmijë. Në raportin e vlerësimit të zbatimit të ligjit të BE-së (Direktiva 2010/18 / EU) mbi lejen prindërore, Parlamenti theksoi se "leja prindërore e përshtatshme, individuale dhe e ...
18 maj 2016, Tiranë – 1 në 4 adoleshentë deklarojnë se nuk i pranojnë bashkëmoshatarët e tyre LGBT dhe 64 % deklarojnë se nuk i pranojnë apo respektojnë. Adoleshentët janë dëshmitarë të diskriminimit në ambjentet shkollore dhe bashkëmoshatarët e tyre janë dhunuesit më të shpeshtë. Janë këto disa nga gjetjet paraprake të studimit “Eksperiencat e...
E Enjte, 21 Prill 2016 – Në raport progresin e fundit vjetor për vendet kandidate për Bashkimin Europian, Parlamenti ka vlerësuar situatën në Turqi, Bosnjë dhe Hercegovinë dhe Shqipëri, duke përfshirë edhe gjendjen e personave LGBTI. Në fillim të vitit, Parlamenti vlerësoi progresin në Kosovë, Serbi, Mal të Zi dhe Maqedoni. Në raportin e...
8.5% e zyrtarëve vendore mendojnë se personat LGBT duhet të marrin shërbime veçmas të tjerëve ose të destinuara vetëm për ta; 36 % e zyrtarëve publikë pranuan se njihnin një person LGBT. 42% e zyrtarëve publikë janë pro martesës në gjini të njëjtë, 34% mendojë se kanë të drejtë të krijojnë familje dhe 68% mendojnë se janë qytetarë si gjithë të...
15 Mars 2016 – Ambasada PINK / LGBT Pro Shqipëri në bashkëpunim me Bashkinë Vlorë dhe Qendrën e Informimit të Bashkimit Europian në Vlorë hapën në mjediset e kësaj të fundit ekspozitën “Shija e Lirisë”, e para me tematikë LGBTI në qytetin bregdetar. Një grup i aktivistëve PINK menduan të realizojnë një ekspozitë ku përmes fotografive amatoriale...
Në datën 11 Mars 2016 Ambasada PINK / LGBT Pro Shqipëri zhvilloi leksion ndërgjegësues pranë Fakultetit të Shkencave  Natyrore dhe Humane të Universitetit të Korçës.   Aktiviteti u zhvillua në bashkëpunim me Fakultetin dhe  u ndoq nga studentë të degës Filozofi Sociologji. Në trajnim studentët mundën të njihen gjerësisht me konceptet LGBTI,...
26 Shkurt 2016, Tiranë - Ambasada PINK / LGBT Pro Shqipëri zhvilloi ditën e sotme një sesion informues për tematikën LGBTI me psikologë dhe punonjës socialë të Linjës Kombëtare të Telefonit të Fëmijëve dhe të rinjve – ALO 116 mbi këshillimin dhe ndihmën për të rinjtë dhe adoleshentët viktima të ngacmimit dhe bulizmit homofobik dhe transfobik. ...
 Hapet Fushata: “Une Jam në Paradën e Tiranës, Po Ti?” Shkurt 2016 – Ambasada PINK / LGBT Pro hapi sot zyrtarisht fushatën e saj nën moton “Une Jam në Paradën e Tiranës , Po Ti?” me synimin të mobilizojë institucionet, organizatat dhe qytetarët shqiptarë të bashkohen me datë 25 shtator 2016 në Marshimin e 3-të të Krenarisë, TIRANA PRIDE 2016....
Shkodër, 17 Shkurt 2016 - Ambasada PINK / LGBT Pro Shqipëri me mbështetjen e Bashkimit Europian zhvilloi ditën e sotme leksionin për tematikën LGBTI me mësuesit dhe psikologët e Shkollave të Mesme të Përgjithshme të qytetit të Shkodrës. Trainimi u zhvillua me mësues të shkencave shoqërore, të natyrës dhe psikologë të këtyre shkollave. Ky trainim...
3 Shkurt 2016, Elbasan – Ambasada PINK / LGBT Pro Shqipëri me mbështetjen e Instrumentit Evropian për Demokraci dhe të Drejtat e Njeriut dhe në bashkëpunim me Universitetin e Elbasanit ‘Aleksander Xhuvani” zhvilloi pranë mjediseve të universitetit një leksion të hapur me afërsisht 100 studentë të vitit të dytë të shkencave të edukimit dhe...
29 Janar 2016, Vlorë - Ambasada PINK / LGBT Pro Shqipëri me mbështetjen e Instrumentit Evropian për Demokraci dhe të Drejtat e Njeriut zhvilloi sot në sallën e shkollës së mesme “Ali Demi’ trainimin “Të drejtat LGBTI dhe mbrojtja nga bulizmi”. Trainimi u zhvillua me mësues të shkencave shoqërore e të natyrës dhe psikologë të shkollave të mesme të...
25 Janar 2016, Tiranë – Përfaqësues të Ambasadës PINK prezantuan tematikën LGBT në një trajnim me të njëjtën temë për stafin e Korpusit të Paqes në Shqipëri. Ky i fundit është një shërbim ndërkombëtar i Shteteve të Bashkuara të Amerikës i cili dërgon vullnetarë në çdo vend të botës, për të ofruar ndihmën dhe mbështetjen e tyre, prezantuar...
Korcë, 22-28 Dhjetor 2015. Në kuadër të Festivalit të Diversitetit, Ambasada Pink në bashkëpunim me Bashkinë e Korcës, hapen Ekspozitën “Shija e lirisë” me fotografi nga demonstrata dhe aktivitete të Shoqërisë Civile në Shqipëri dhe në Botë. Kjo ekspozitë e kuruar nga Artan Karoli qëndroi e hapur për një javë në Qendrën Ndërkulturore Korcë, për...
Ambasada Pink dhe Open Mind Spectrum Albania (OMSA) në kuadër të javës të të Drejtave të Njeriut, shfaqen filmin me titull “Historitë e jetëve tona”, tek Qendra Rinore në rrugën e Kavajës. Filmi sjell historitë e disa të rinjve afrikanë me orientime të ndryshme seksuale dhe vështirësitë sociale që kalojnë për shkak të këtyre orientimeve. Të...
Tiranë, 9 Dhjetor 2015 - Ambasada PINK / LGBT Pro në bashkëpunim me Bashkinë e Tiranës zhvilloi pranë Sallës Metropol të Hotel Tirana International trajnimin një ditor “Konceptet LGBTI dhe Ofrimi i Shërbimeve Miqësore”. Aktiviteti i cili zhvillohet në kuadër të iniciativës “Përmirësimi i jetës së personave LGBT në nivel lokal/komunitar” me...
Bruksel 16-17 Nëntor - Ambasada PINK / LGBT Pro Shqipëri raportoi javën e kaluar në Bruksel mbi situatën e komunitetit LGBTI në Shqipëri. Në një tur vizitash pranë institucioneve më të rëndësishme të Bashkimit Europian, të cilat punojnë drejtpërsëdrejti mbi zgjerimin, PINK parashtroi kërkesat e komunitetit LGBTI të Shqipërisë si dhe raportoi...
Ambasada PINK / LGBT Pro Shqipëri, Shtëpia e të Drejtave të Njeriut në Shqipëri (HRH) dhe Open Mind Spectrum Albania (OMSA) i kanë kërkuar Ministrit të Drejtësië Z. Ylli Manjani dhe Parlamentit të Shqipërisë që të njohin të drejtën e çifteve të të njëjtit seks për të gëzuar të drejtat dhe detyrimet që burojnë nga bashkëjetesa duke ndryshuar nenet...

Pages

Mbështetësit Dhe Partnerët