Lajme

Indeksi e vendos Shqipërinë në vendin e 94-tërt nga 127 19 Maj 2015 - Ndërkohë që mediat publikojnë ato pak aktivitete publike dhe ndryshimesh ligjore e sociale në kuadër të mbrojtjes dhe avancimit të të drejtave të personave LGBTI, realiteti social e personave LGBT tregon diçka tjetër. Personat gay, biseksualë dhe trans në Shqipëri dhe botë u...
Strasburg, 12 Maj 2015, - “Europianët janë përgjithësisht të pa-vetëdijshëm për historitë personale të personave interseks dhe shkeljet me të cilat ato përballen. Stereotipet dhe normat e klasifikimit mashkull-femër kanë rezultuar në ndërhyrje të panevojshme kirurgjike tek fëmijët interseks, ndërkohë që shoqëria vazhdon të mos ketë asnjë...
PINK udhëton nëpër Shqipëri me leksione të hapura dhe aktivitete ndërgjegjësuese. Në datën 4 Maj, Ambasada PINK / LGBT Pro Shqipëri filloi Muajin e Diversitetit, një fushatë ndërgjegjësuese në nivel kombëtar në kuadër të Ditës Ndërkombëtare kundër Homofobisë, Transfobisë dhe Bifobisë (IDAHOT). Ky aktivitet përkujton vendimin historik të...
Në datën 9 Maj 2015 në kuadër  të Ditës Ndërkombëtare kundër Homofobisë, Transfobisë dhe Bifobisë, Ambasada PINK / LGBT Pro Shqipëri zhvilloi leksion ndërgjegësues pranë Fakultetit të Shkencave Sociale të Universitetit të Tiranës.   Aktiviteti u zhvillua në bashkëpunim me Fakultetin dhe  u ndoq nga studentë të degës Punë Sociale. Në trajnim...
Në datën 8 Maj 2015 në kuadër të Ditës Ndërkombëtare kundër Homofobisë, Transfobisë dhe Bifobisë, Ambasada PINK / LGBT Pro Shqipëri zhvilloi leksion ndërgjegësues pranë Fakultetit të Shkencave të Edukimit të Universitetit të Shkodrës. Aktiviteti u zhvillua në Bashkëpunim me Universitetin e Shkodrës, Bashkinë e Shkodrës, Komisionerin për Mbrojtjen...
Tiranë, 7 Maj 2015 – Kuvendi i Shqipërisë miratoi sot në mbrëmje Rezolutën “Për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të pesonave që i përkasin komunitetit LGBT”, i cili u miratua me 75 vota pro dhe vetëm 2 kunder e 1 abstenim. Miratimi i kësaj Rezolute është një fitore e jashtëzakonshme për komunitetin LGBT, pasi që prej miratimit të Ligjit për...
6 Maj 2015 – Javën e kaluar Parlamenti Europian miratoi progres-raportin e përvitshëm për Shqipërinë. Eurodeputetët theksuan nevojën për të bërë më shumë në rritjen e barazisë për personat LGBTI. Në raportin për Shqipërinë, eurodeputetët mirëprësin “ngritjen e grupit të punës për të drejtat LGBTI pranë Ministrisë së Mirëqenies Sociale” (paragrafi...
29 Prill 2015 – Aktivistë të rinj të shoqërisë civile shqiptare ndoqën sot trajnimin një-ditor pranë mjediseve të Ambasadës PINK / LGBT Pro Shqipëri me temë “Të drejtat LGBTI dhe ofrimi i shërbimeve miqësore”. Ai zhvillohet në kuadër të iniciativave “Përmirësimi i jetës së personave LGBTI ne nivel lokal” dhe “Përmirësimi i performancës së...
23 Prill 2015 – Ambasada PINK / LGBT Pro Shqipëri, Komisioneri për Mbrojtjen nga Diskriminimi dhe Ministria e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë organizuan workshopin “5 vjet ligj për mbrojtjen nga diskriminimi dhe plani i masave 2015-2020”. I organizuar me mbështetjen e Fondit Kanadez për Iniciativat Lokale në kuadër të iniciativës “Përmirësimi i...
21 Prill 2015 – Ambasada PINK / LGBT Pro nga Shqipëria mori pjesë ne Takimet e Pranverës 2015 në Washington DC, SHBA, në datat 14-17 Prill.  Takimet e Pranverës zhvillohen nga Grupi i Bankës Botërore (GBB) dhe Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) dhe ndiqen nga stafet e këtyre dy institucioneve, përfaqësues të organizatave të shoqërisë civile,...
15-16 Prill – Ambasada PINK / LGBT Pro Shqipëri mori pjesë në trajnimin dy-ditor “Seksualiteti dhe aftësimi për jetën” i zhvilluar pranë shkollës 9 vjeçarë të fshatit Bërzhitë, nga Qendra Shqiptare për Popullsi dhe Zhvillim (ACPD) dhe Qendra Rinore PO. Trajnimi u drejtohej 17 mësuesve të lëndëve të edukatës qytetare, biologjisë etj pranë shkollës...
Djali trans Aydian Dowling mund të jetë në kopertinën e Nëntorit 2015 të revistës më të famshmë të sportit dhe fitnesit për meshkuj “Men’s Health”. Deri tani, modeli trans, i cili është shumë aktiv për rritjen e vizibilitetit dhe mbrojtjes së të drejtave të personave trans, është në vendin e parë të klasifikimit online. Ai ka 14 mijë vota më...
Organizatat LGBTI në Europë kanë mirëpritur miratilin e ligjit për Identitetin Gjinor, Shprehjen e Gjinisë dhe Karakteristikat e Seksit, në Maltë, si një nga ligjet më inovatore dhe moderne për të drejtat e personave trans dhe interseks në Europë. Parlamenti maltez e miratoi këtë ligj në fillim të muajit Prill. Ky është një hap shumë i madh...
14 Prill 2015 – Ambasada PINK / LGBT Pro Shqipëri zhvilloi trajnimin një-ditor me përfaqësues të institucioneve të qeverisjes qëndrore në kuadër të iniciativës “Përmirësimi i performancës së administratës publike në mbrojtjen e të drejtave LGBTI”. Aktiviteti u ndoq nga ekspertë të Ministrisë së Mirëqenies Sociale dhe Rinisë (MMSR), Ministrisë së...
31 Mars 2015 – Ambasada PINK / LGBT Pro në bashkëpunim me Bashkinë e Durrësit zhvilloi pranë Sallës së Këshillit Bashkiak trajnimin një ditor “Konceptet LGBTI dhe Ofrimi i Shërbimeve Miqësore”. Aktiviteti i cili zhvillohet në kuadër të iniciativës “Përmirësimi i jetës së personave LGBT në nivel lokal/komunitar” u ndoq nga një numër i madh...
26 Mars 2015 – Ambasada PINK / LGBT Pro Shqipëri zhvillon sot pranë Bashkisë së Vlorës trajnimin një ditor me temë “Te drejtat LGBTI dhe ofrimi i shërbimeve miqësore”. Ky trajnim u ndoq nga zyrtarë dhe punonjës të Bashkisë Elbasan, ekspertë të drejtorive të ndryshme të administratës rajonale si ato të arsimit, shëndetësisë, punësimit, shërbimeve...
23 Mars 2015 – Ambasada PINK / LGBT Pro zhvilloi pranë Bashkisë së Elbasanit trajnimin një-ditor me temë “Të drejtat LGBTI dhe ofrimi i shërbimeve miqësore”. Trajnimi u ndoq nga një numër shumë i madh përfaqësuesish të institucioneve të qeverisjes vendore të tilla si Drejtori të ndryshme pranë Bashkisë, Drejtoria Rajonale e Shëndetit Publik,...
18 Mars 2015 - Ambasada PINK / LGBT Pro në bashkëpunim me Bashkinë e qytetit të Korçës zhvilloi pranë Qendrës së re Ndërkomunitare Kulturore trajnimin një ditor “Konceptet LGBTI dhe Ofrimi i Shërbimeve Miqësore”. Aktiviteti i cili zhvillohet në kuadër të iniciativës “Përmirësimi i jetës së personave LGBT në nivel lokal/komunitar” u ndoq nga një...
20 Mars 2015 – Ambasada PINK / LGBT Pro Shqipëri në bashkëpunim me Bashkinë Shkodër, zhvilloi pranë kësaj të fundit trajnimin një-ditor “Konceptet LGBTI dhe ofrimi i shërbimeve miqësore”. Aktiviteti zgjati katër orë dhe zhvillohet në kuadër të iniciativës “Përmirësimi i jetës së personave LGBTI në nivel komunitar”. Në aktivitet morën pjesë...
02 Mars 2015 – Drafti i Bankës Botërore, i propozuar së fundmi, mbi masat mbrojtëse mjedisore dhe sociale, i listojnë gratë, vajzat dhe grupet gjinore e seksuale si “grupe vulnerabël”. Duke bërë këtë BB nuk arrin të vlerësojë se si çdo grup është vulnerabël në mënyra unike për shkak të paragjykimeve shoqërore dhe barrierave ligjore. Personat me...

Pages

Mbështetësit Dhe Partnerët