Lajme

Tiranë, 28.07.2011 - Pink Embassy/LGBT PRO Shqipëri finalizuan punën e nisur prej disa muajsh për pajisjen me kartë identiteti të një prej personave më të njohur të komunitetit transgjinor në vend, të njohur me emrin Anxhela. Anxhela, me origjinë nga Shkodra dhe e braktisur që në fëmijëri nga nëna e saj, prej 15 vitesh jeton në rrugë pa një...
28 Korrik 2011; 10.00 – 12.30 Hotel Tirana International; Salla Abret I/E Nderuar Zonjë, Zotëri Ministria e Punës, Çështjeve Sociale dhe Shanseve të Barabarta në bashkëpunim me Ambasadën PINK dhe LGBT Pro Shqipëri, kanë kënaqësinë t’ju ftojnë në Tryezën e diskutimit që do të organizohet në Hotel Tirana International, Salla Abret, më 28 Korrik,...
Ministri Ksera: politikat, jo më në letër! Jemi të detyruar të përmbushim rekomandimin e BE. Ministria e Punës, Çështjeve Sociale dhe Shanseve të Barabarta në bashkëpunim me Ambasadën PINK dhe LGBT Pro Shqipëri, kanë kanë organizuar paraditen e të enjtes, për herë të parë zyrtarisht, Tryezën e diskutimit për mbrojtjen e të drejtave të komunitetit...
Ministri Ksera: politikat, jo më në letër! Jemi të detyruar të përmbushim rekomandimin e BE. Ministria e Punës, Çështjeve Sociale dhe Shanseve të Barabarta në bashkëpunim me Ambasadën PINK dhe LGBT Pro Shqipëri, kanë kanë organizuar paraditen e të enjtes, për herë të parë zyrtarisht, Tryezën e diskutimit për mbrojtjen e të drejtave të komunitetit...
Parlamenti Italian miratoi një mocion që thotë se projektligji anti-homo/transfobia është kundër Kushtetutës Italiane. Prandaj, Kuvendi hodhi poshtë ligjin duke bllokuar çdo diskutime të mëtejshme mbi këtë çështje. Arcigay e konsideron këtë veprim si shkeljen më të fundit kundër njerzve LGBT (lezbikeve, homoseksualëve, biseksualëve dhe...
Arratisen nga homofobia e vendeve të tyre, por e gjejnë shpesh këtu në komunitet apo familje.  Bashkimi me partnerin është një vështirësi e madhe Biseduam për këtë me George Dell'Amico, referenti kombëtar për emigracionin i Arcigay Romë, 30 qershor 2011 - Flitet shumë rrallë për emigrantët homoseksualë. Një pakicë brenda pakicës, burra dhe gra që...
Shkrim nga Jenny Soffel – Associated Press, dt. 27 Qershor 2011 Stockholm (AP) – Në kopshtin “Egalia”, stafi shmang përdorimin e fjalëve si “e tij”, “e saj” dhe u drejtohet 33 fëmijëve si “shokë” në vend të vajza dhe djem. Nga vendi dhe ngjyra e lodrave deri te zgjedhja e librave, çdo detaj është planifikuar me kujdes për tu siguruar që fëmijët...
Gjenevë, 17 Qeshor 2011 - Në një arritje novatore për respektimin e parimeve të Deklaratës Universale për të Drejtat e Njeriut (UDHR), Këshilli mbi të Drejtat e Njeriut të Kombeve të Bashkuara ka hartuar një rezolutë mbi shkeljet e të drejtave në bazë të orientimit seksual dhe identitetit gjinor(L.9/Rev.1). Rezoluta, e prezantuar nga Afrika e...
ATHENS PRIDE – 2011 SATURDAY JUNE 4 KLAFTHMONOS SQUARE KISS ME EVERYWHEREwww.athenspride.eu PINK Embassy / LGBT PRO Albania, një grup që punon për promovimin dhe mbrojtjen e të drejtave të komunitetit LGBT, ka kënaqësinë të njoftojë se është organizata e parë shqiptare që dërgon një delegacion prej 25 anëtarësh e mbështetësish të...
Shtëpia e Bardhë Zyra e Sekretares së Shtypit  Për Lëshim të Menjëhershëm  31 Maj, NJOFTIM PRESIDENCIAL—MUAJI I KRENARISË PËR PERSONAT LESBIKE, HOMOSEKSUALË, BISEKSUALË NGA PRESIDENTI I SHTETEVE TË BASHKUARA TË AMERIKES. Historia e komunitetit Lesbik, Homoseksual, Biseksual dhe Transeksual (LGBT) është historia e baballarëve dhe djemve tanë,...
Nga Etleva Bisha Botuar ne Gazeten Shqip Politikanët tanë kanë dështuar më shumë se një herë në përmbushjen e atyre funksioneve që ata i mbajnë për shkak të angazhimit të tyre politik. Kanë dështuar sa herë kanë shkuar te zgjedhësit në fushata elektorale e u kanë premtuar ndryshime edhe deri te detaji i jetës së tyre, por kur kanë marrë...
17 MAJ 2011 DITA NDËRKOMBËTARE KUNDËR HOMOFOBISË "Unë dashuroj si gjithë të tjerër!" 15 vjet më parë, Shqipëria dekriminalizoi marrëdhëniet homoseksuale. 15 vjet më vonë, vendi ynë, ka bërë një serë përparimesh në drejtim të respektimit të të drejtave të komunitetit LGBT. Një serë organizatash mbrojnë të drejtat e komunitetit, Komisioneri për...
Anxhela, një prej transgjinoreve më të guximshme në Shqipëri dhe e njohur nga publiku edhe për shkak të daljeve të saj mediatike festoi ditëlindjen në ambientet e Ambasadës PINK ku asnjë prej familjarëve të saj nuk ishte i pranishëm. Anxhela mbushi 27 vjec dhe të vetmit që e uruan dhe i dhuruan dhurata të ndryshme ishin aktivistët e Ambasadës...
Në këtë intervistë për Divers, Vladimir Luxuria u jep këtë mesazh aktivistëve dhe komunitetit LGBT në Shqipëri: “Forcë dhe kurajo, jeni partizanët e lirisë! Mos u demoralizoni, sa më e errët është nata aq më afër është agimi i një epoke të re” *INTERVISTOI ERJON TELA Eshtë mashkull apo femër? Kjo pyetje krejtësisht e pavend nuk e ndaloi dot...
27 Shkurt 2012 Njoftim për Shtyp  Ditën e shtunë, ndërkohë që një pjesë e stafit të Ambasadës PINK ishin duke dhënë leksion pranë Fakultetit të Shkencave Sociale, një grup vajzash dhe djemsh të komunitetit, me organizimin e PINK u nisën për një ekskursion në malin e Dajtit. Ditës së mrekullueshme me diell, djemtë dhe vajzat e grupit i shtuan edhe...
Ambasada PINK / LGBT Pro Shqipëri çeli sot pranë Galerisë “Kledio” ekzpozitën e fotografive dhe imazheve “Politika e Shpirtit dhe e Trupit”, një koleksion fotografish, posterash, videosh sensibilizuese dhe instalacionesh nga tre vite punë të organizatës në përpjekjet e saj për të rritur ndërgjegjësimin publik mbi të drejtat LGBT. Kjo ekspozitë, e...
1.1 Abstrakt Qendra e Emergjencave “Strehëza LGBT” funksionon që prej muajit Dhjetor 2011, si e para qendër pritjeje për personat LGBT të ndodhur në momente të vështira jetësore. Ajo është realizuar nga Ambasada PINK/LGBT Pro Shqipëri falë mbështetjes së Planet Romeo Foundation/Hollandë. Për menaxhimin, mirëmbajtjen, rregullat e jetesës në këtë...
Në deklaratën për shtyp publikuar sot pasdite BE kërkon nga Kuvendi t’i alokojë sa më shumë fonde Komisionerit për Mbrojtjen nga Diskriminimi për të garantuar kështu zbatimin e plotë të këtij ligji Delegacioni i Bashkimi Evropian në Tiranë u shpreh sot pasdite shumë i shqetësuar për faktin që Kuvendi i Shqipërisë nuk ka zgjedhur akoma Avokatin e...
Në ditën ndërkombëtare kundër HIV/AIDS, nënkryetari i Komisionit për Punën, Çështjet Sociale dhe Shëndetësinë, z.Tritan Shehu u shpreh para anëtarëve të komisionit dhe medias se “homoseksualiteti duhet trajtuar si nga ana mjekësore për çështje hormonale, ashtu edhe nga ana psikologjike”. Për këtë deklaratë, e cila mbeti pothuajse në hije ditën...
1. PARANDALO DISKRIMINIMIN! Diskriminimi dhe paragjykimi mbetet një nga problemet kryesore me të cilat përballet komuniteti në familje, shkollë, shoqëri, vendin e punës etj. Për këtë arsye komuniteti rekomandon: Zbatimi i plotë i Ligjit për Mbrojtjen nga Diskriminimi; Respektimi dhe Promovimi i te Drejtave të Komunitetit nëpërmjet: - Caktimit...

Pages

Mbështetësit Dhe Partnerët