Lajme

Instituti për Demokraci dhe Ndërmjetësim, në bashkëpunim me Forcat e Armatosura dhe me OSBE publikuan sot në Tiranë Udhëzuesin për të Drejtat dhe Liritë Themelore të Njeriut të personelit të Forcave të Armatosura. Me rastin e prezantimit të këtij manuali, u zhvillua në Akademinë e Mbrojtjes një Konferencë Kombëtare për këtë cështje ku një prej...
Në Akademinë Marubi u organizua një forum në lidhje me Diskriminimin, fjalimet e urrejtjes (hate speeches), me të drejtën për një gjykim të drejtë dhe objektiv (fair trials) dhe në lidhje me Ligjin Anti-Diskriminim. Ky forum u organizua nga Akademia Marubi, në bashkëpunim me LGBT PRO Shqipëri, Komitetin Shqiptar të Helsinkit dhe Civil Rights...
Një i ri nga Afrika e Jugut ka fituar titullin Mister Gay i Botës 2010   Charl Van den Berg, një pronar restoranti 28-vjeçar nga Cape Town, u emërua dje fitues në një ceremoni në Oslo, Norvegji. Van deb Berg tha: "Qëllimi im është të kontribuoj për të thyer stereotipet dhe mendimet e ndryshme në komunitetin global dhe për të promovuar unitet...
Ambasada PINK zhvilloi në ambientet e saj një festë me vullnetarët dhe me aktivistët e rinj për të drejtat e LGBT, të cilët sfidojnë mentalitetin e shoqërisë dhe përpiqen cdo ditë ta ndryshojnë atë. Menaxherja e programit znj. Etleva Bisha i inkurajoi vullnetarët e PINK Embassy që të vazhdojnë të sjellin përmes shembullit të tyre personal...
Autoritetet e Afrikës së Jugut janë shprehur që kanë qënë të mbytur nga kërkesat për rrethprerje nga ana e të burgosurve, në këtë mënyrë luftojnë përhapjen e shpejtë dhe alarmante të virusit HIV. “Ne kemi shumë kërkesa, më shumë nga se kemi mundësi të përballojmë” u shpreh Ministri i Shëndetësisë Dhlomo Sibongiseni për BBC. Disa studime...
Më poshtë do të lexoni një shkrim të Stephanie Coontz-it. Tema e shkrimit merret vesh qysh në titull (në origjinal është ndryshe). E kam përkthyer këtë shkrim dhe po e publikoj online edhe pse (pikërisht ngaqë) e di mirë, se ky argument është një gjellë që nuk mund të mbahet nga stomaku i mentaliteteve mainstream këtejpari. E di nga ana tjetër,...
Komuniteti LGBT (lezbike, gej, biseksuale dhe transgjinore) do të ketë tashmë një vend të sigurt që quhet Ambasada PINK e që përvecse një vend i sigurt për këtë komunitet do të jetë edhe një instrument për të emancipuar shoqërinë shqiptare në lidhje me respektimin e të drejtave të njeriut. Ambasada PINK (Pink Embassy) u prezantua me 5 tetor para...
4 janar 2010 Reflektimet e Daniel A. Helminiak, marrë nga libri “Ajo që Bibla thotë me të vërtetë rreth homoseksualitetit”. Nuk ka asnjë fakt në Bibël që të përmbajë fjalët e Jezusit rreth marrëdhënieve homoseksuale, as në ungjijtë kanonikë, as në ato që quhen Ungjijtë e tjerë të zbuluar në Nag Hammadi në 1945 që nuk kanë qenë asnjëherë pjesë...

Pages

Mbështetësit Dhe Partnerët